/remenysugar-otthon/kulonleges-ellatast-nyujto-gyermekotthon/10 /remenysugar-otthon/kulonleges-ellatast-nyujto-gyermekotthon/10 /remenysugar-otthon/kulonleges-ellatast-nyujto-gyermekotthon/10

Aktualitások

Tréning

Kommunikáció és empátia fejlesztő tréning

2012. május 10-11-12.

 
Konferencia

2012. április 24-25-26. Beilleszkedés -

a lakásotthonokban, gyermekotthonokban élő gyermekek esélyei

 
Otthont nyújtó ellátás

Otthont nyújtó ellátást biztosít - az ideiglenes hatállyal elhelyezett, az átmeneti és a tartós nevelésbe vett gyermek számára és utógondozói ellátást biztosít a fiatal felnőtt számára - azaz a 0-24 éves korú gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő gyermekek, fiatal felnőttek számára.

Bővebben...
 

Otthont nyújtó ellátás

Otthont nyújtó ellátást biztosít - az ideiglenes hatállyal elhelyezett, az átmeneti és a tartós nevelésbe vett gyermek számára és utógondozói ellátást biztosít a fiatal felnőtt számára - azaz a 0-24 éves korú gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő gyermekek, fiatal felnőttek számára.


Különleges ellátást is nyújtó gyermekotthon, 40 férőhelyen az Ibolya u. 22. szám alatt: a gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő 0-6 éves korú gyermekek ellátását végzi, a gyámhatóságok által történő beutalás alapján.
Az Ibolya utcán kerülnek elhelyezésre az – elsősorban – egészséges és különleges ellátást igénylő gyermekek, testvérek. Itt kerül elhelyezésre az intézmény igazgatósága és ez az épület ad lehetőséget a koraszülött, tartósan beteg, fogyatékos gyermekek fejlesztésére, szükség esetén egészségügyi ellátására. 


Elhelyezés, ellátás:
Lakásotthonok (8 db): szintén a gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló, de 0-24 éves korú gyermekek, fiatal felnőttek ellátását végzi a gyámhatóságok által történő beutalás alapján. 
A Sőrés utcai lakásotthonban élhetnek a kiskorú, valamint utógondozott anyák és gyermekeik, valamint várandós anyák, akik gyermekvédelmi szakellátásban részesülnek.
A gyermekek, fiatalok lakásotthonokban történő elhelyezésének célja szocializációjuknak, a társadalomba történő integrációjuknak segítése olyan környezet biztosításával, mely lehetőséget teremt számukra a mindennapi élet gyakorlatának megismeréséhez és elsajátításához (felszerelt konyha, tűzhely, stb.).

Mester u. 30. szám Családok Átmeneti Otthona: ellátja a szociális krízishelyzetben lévő családok átmeneti ellátását, 26 férőhelyen. Az intézménybe történő bekerüléshez szükséges a család problémája megoldásában segítőleg közreműködő gyermekjóléti szolgálat támogató véleménye, javaslata. 
 

Lakásotthonok az alábbi helyeken működnek:


1. sz gyermekotthon:

 
Kijelölés alapján 2009. február 1-jétől regionális módszertani gyermekotthonként működik. Ellátási területe: Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár Bereg megye. 
- Debrecen, Ladik u.  1/a sz.
- Debrecen, Ladik u. 1/b  sz.
- Debrecen, Paprika u.  3  sz.
- Debrecen Sőrés u. 21 sz.


2. sz gyermekotthon:


- Debrecen-Nagymacs, Arató u. 39. sz.
- Debrecen-Nagymacs, Arató u. 59. sz.
- Debrecen, Csongrád u. 14. sz.
- Debrecen, Csongrád u. 16. sz.

Forrás: http://portal.debrecen.hu/intezmenyek/szocialis/remenysugarotthon_szocialis.html

 

BejelentkezésDebrecen Megyei Jogú Város Reménysugár Otthona